?>

Wetswijziging voor de naaldcontainers

Sinds 1 juli 2022 bent u als bedrijf of instelling binnen de zorg verplicht risico houdend medisch afval (rma afval) op te laten halen door een erkend inzamelaar. Dat betekent dat (volle) naaldcontainers, waarvan de inhoud niet gerelateerd is aan het lab van Unilabs, niet meer door Unilabs vervoerd mag worden.


Conform deze wet- en regelgeving zullen wij per 1 juli 2022 geen naaldcontainers meer verstrekken en volle naaldcontainers ophalen.

Alternatief
Wij adviseren u naaldcontainers te bestellen bij uw medische groothandel. Voor het afvoeren van volle naaldcontainers adviseren wij u contact op te nemen met een afvalvervoerder, zoals Renewi. Zij hebben de benodigde expertise en mogelijkheden in huis om gevaarlijk afval op de juiste wijze af te voeren en te verwerken. Of dit nu op regelmatige basis is of slechts eenmalig. Zo heeft u ook direct bewijs om aan controlerende instanties te overhandigen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
U kunt ons altijd bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onze website wordt geregeld ge-update met actuele informatie en instructies: www.unilabs.nl

Nieuwsbrief Velp: Update verplaatsing laboratorium

Nieuwsbrief update verplaatsing laboratorium

Geachte relatie,  

In de week van 27 juni zijn wij gestart met de verplaatsing van onze laboratorium-activiteiten van Velp naar ons Unilabs-huisartsenlaboratorium in Utrecht (voorheen Saltro). Dit is onderdeel van onze ambitie om alle expertise voor 1e lijns diagnostiek op een plek te bundelen, zodat we u een breed pakket aan services kunnen bieden en u toegang heeft tot onze specialisten.   

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we hebben genomen om de impact voor u als klant zo klein mogelijk te houden, realiseren wij ons dat niet alle testen en activiteiten direct 100% (geautomatiseerd) werkend was. Dit resulteerde in problemen en uitdagingen die – in alle transparantie - wij niet geheel voorzien hadden. Wij vinden het ontzettend vervelend als u ongemak heeft ondervonden en doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer de gewenste kwaliteit van dienstverlening te bieden.  

Mist u uitslagen?  
Sinds begin juli ontvangt u de edifact uitslagen op één moment op de dag. Als u een uitslag mist kunt u rechtstreeks contact opnemen met het SHO-uitslagennummer: 088 999 7001.  
Voor intercollegiaal overleg belt u naar nummer 030 236 1100:  
Artsen microbioloog (optie 1)  
Klinisch chemici (optie 2)  

Heeft u een spoedaanvraag?  
Bij een spoedaanvraag vragen wij u altijd eerst telefonisch contact op te nemen zodat de uitslag zo snel mogelijk wordt doorgebeld of gefaxt. Het telefoonnummer voor de CITO-procedure is 088 999 7979. Meer informatie over de CITO-procedure leest u hier
  
Onze dienstverlening aan u en uw patiënt heeft onze volledige 
aandacht en hoogste prioriteit  

Iedere dag werken wij hard om de verplaatsing van het lab zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Loopt het voor u alweer naar wens en bent u gewend aan de nieuwe we werkwijze? Fijn! Maar als er nog zaken zijn die beter kunnen of moeten dan horen we dat graag! We hopen dat u alles waar u tegenaan loopt met ons blijft delen. Zo kunnen we samen verder bouwen aan een optimalisatie van de dienstverlening.   

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?  
U kunt ons altijd bereiken viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088 999 7777. Onze website wordt geregeld ge-update met actuele informatie en instructies: www.unilabs.nl/sho. Wij helpen u graag verder.  
  
Met vriendelijke groet,  
Relatiebeheer 

Verplaatsing Laboratorium-activiteiten van Velp naar Utrecht

SHO is begin vorig jaar toegetreden tot Unilabs Nederland. Efficiënte productie en werkprocessen zijn belangrijk om de zorg in Nederland betaalbaar te houden en belangrijke reden voor Unilabs om vanaf 27 juni de laboratoriumactiviteiten van Velp naar Utrecht te verplaatsen. De dienstverlening aan de huisartsen, zorginstellingen, verloskundigen en andere zorgverleners in de regio Gelderland blijft in stand. Ook de zogeheten frontoffice van het diagnostisch centrum blijft behouden voor de regio; de klanten houden hun vertrouwde contactpersonen en vakspecialisten.

Bent u aanvrager in deze regio? Dan leest u hier meer.

Hoe pas ik de info op mijn wachtkamerschermen aan na 1 juli?

Geachte relatie,

Zoals intussen bij u bekend is werken SHO en Medlon in Twente per 1 juli a.s. onder de vlag van Unilabs. Wij hebben weer nieuwe informatie voor u welke u kunt lezen op onze website:

https://unilabs.nl/bloedafname-in-Twente

Lees meer over:

  • iFOBT setjes van SHO kunnen na 1 juli niet meer worden ingeleverd. Bestel hier nieuw materiaal.
  • Conform wet- & regelgeving kunnen naaldcontainers alleen besteld worden door zelfafnemende zorgverleners. 
  • Hoe pas ik de info op mijn wachtkamerschermen aan na 1 juli?

Vragen?
Heeft u vragen over bovenstaande dan kunt u contact opnemen met een van onze accountmanagers: Jannette Gerritsen of Okje Veenstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 088 - 463 3399.

Met vriendelijke groet,


Tamara Gilberts, Directeur Medlon                                                  Cor van Luik, Directeur SHO

Medlon + SHO = Unilabs in Twente

unilabs                                                PERSBERICHT

 

De diagnostische centra Medlon en SHO gaan vanaf 1 juli 2022 samen verder onder de naam Unilabs Nederland, de internationale groep waar beide organisaties deel van uitmaken. De dienstverlening aan de aanvragers zoals (huis)artsen, zorginstellingen, verloskundigen in de regio blijft onveranderd. U als patiënt houdt uw vertrouwde contactpersonen en vakspecialisten. Ook het fijnmazige netwerk van bloedafnamelocaties blijft behouden, alleen de naam en het beeldmerk op de gevel veranderen. Vanaf juli worden de afnamelocaties voorzien van het Unilabs-logo. Op de kleding van de afnamemedewerkers prijkt voortaan het nieuwe beeldmerk. De medewerkers zijn echter precies hetzelfde en helpen u graag verder. Om te zorgen dat u goed geholpen wordt, wordt een gezamenlijk afsprakensysteem ingevoerd,. Dit is vanuit de bestaande websites www.medlon.nl en www.sho.nl bereikbaar. In het afsprakensysteem kiest u vervolgens de dichtstbijzijnde locatie en een datum en tijd.

Krachtenbundeling

De krachtenbundeling is onderdeel van de integratie en reorganisatie van de Nederlandse vestigingen van Unilabs Nederland. Diagnostiek wordt steeds belangrijker in de zorg. Om goed op de ontwikkelingen in te spelen en te voorzien in de veranderende vraag, moeten we blijven investeren. Daarom gaan we de activiteiten van onze laboratoria beter op elkaar afstemmen, slim combineren en verder optimaliseren. Maar zoals hierboven al werd aangegeven, kunt u zoals altijd bij ons terecht voor het bloedprikken via een netwerk van prikposten of via het prikken aan huis.

Over Unilabs

Unilabs is een van Europa's grootste diagnostische bedrijven. Het biedt een compleet assortiment laboratorium-, pathologie- en beeldvormingsdiensten voor patiënten over de hele wereld. Met 12.700 medewerkers in 150 beeldvormingscentra en 250 laboratoria in 17 landen, voeren we meer dan vier miljoen laboratoriumtests per week uit - en redden we elke dag levens.  

Medlon en SHO gaan in Twente samen verder als Unilabs

220414 header landingspage Tekengebied 1

Vanaf 1 juli 2022 gaan Medlon en SHO samenwerken onder de vlag van Unilabs Nederland. Dit betekent voor u dat u in Twente geen onderscheid meer hoeft te maken naar welke locatie u gaat voor uw bloedafname.

We hebben natuurlijk goed gekeken naar een goede verspreiding van alle locaties die we gezamenlijk hebben in Twente. Dit betekent dat we op sommige plekken onze locaties gaan uitbreiden en op sommige plekken in Twente een van de huidige locaties gaan sluiten. 

Verder maken we vanaf 1 juli gebruik van 1 gezamenlijk afsprakensysteem die vanuit de bestaande websites www.sho.nl en www.medlon.nl benadert kunnen worden. In het afsprakensysteem kunt u de dichtstbijzijnde locatie kiezen en een datum en tijd naar keuze. 

Op de locaties en onze website zult u vanaf 1 juli merken dat ook onze logo's langzamerhand worden omgezet naar het Unilabs-logo. Dat is ook te zien aan onze jassen die we dragen op onze prikroutes wanneer patiënten aan huis geprikt worden. Onze medewerkers zijn echter nog precies dezelfde en helpen u graag voort!