Kosten voor onderzoek

Algemeen

SHO Centra voor medische diagnostiek voert diagnostiek uit op aanvraag van zorgverleners, bijvoorbeeld uw (huis)arts of verloskundige. De meeste diagnostische onderzoeken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Ze vallen onder de basisverzekering. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet (volledig) heeft aangesproken.

SHO declareert onderzoeken rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, wanneer zij vallen onder de basisverzekering en zijn aangevraagd door uw (huis)arts of verloskundige. SHO heeft met alle zorgverzekeraars hierover afspraken gemaakt en contracten afgesloten. U ziet de kosten van diagnostiek dus terug op het overzicht van uw zorgverzekeraar. U ontvangt voor de meeste onderzoeken dan ook geen factuur van SHO. Het rechtstreeks factureren aan de zorgverzekeraar geldt niet als uw (huis)arts alleen als “arts alternatieve geneeskunde” geregistreerd staat.
In sommige gevallen wordt er in de huisartsenpraktijk bloedonderzoek uitgevoerd, door middel van zogeheten Point of Care testing (POCT). Uw huisarts beschikt dan direct over de uitslag en u hoeft hiervoor niet naar een locatie van SHO. Voor deze onderzoeken biedt SHO uw huisartsenpraktijk ondersteuning en de benodigde apparatuur. Om die reden worden ook deze onderzoeken door SHO in rekening gebracht.

Voor alle onderzoeken die SHO uitvoert, heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maximumtarieven vastgesteld. De tarieven die SHO berekent, zijn lager dan deze maximumtarieven. Hoeveel lager verschilt per zorgverzekeraar. De tarieven die op onze website staan zijn de maximumtarieven. Wilt u weten wat u exact gaat betalen voor onderzoek, dan kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Wij hebben voor u de tarieven op een rijtje gezet, in de volgorde van het aanvraagformulier dat u van uw (huis)arts of verloskundige ontvangt.

Ondanks de zorgvuldigheid waarmee wij onze overzichten hebben samengesteld, kunnen door tariefwijzigingen afwijkingen ontstaan. Heeft u vragen over deze tarieven, dan kunt u contact opnemen met de financiële administratie van SHO via telefoonnummer 088-999 7777.Kosten laboratorium onderzoek

 

Kosten overige onderzoekenTerug naar boven