(Huis)artsen

SHO is een eerstelijns diagnostisch centrum. Net als u, gaan wij voor de beste zorg, dichtbij de patiënt. SHO heeft geen winstoogmerk: alle opbrengsten worden geïnvesteerd in het verbeteren van onze diagnostiek. Als huisarts behoudt u de regie, wij werken in opdracht van u. SHO heeft ruim 190 locaties in Nederland waar patiënten terecht kunnen. Onze dienstverlening in uw praktijk opnemen is ook mogelijk, net als dienstverlening aan huis bij patiënten.
De kosten voor de meeste onderzoeken worden vergoed door zorgverzekeraars vanuit de zorgverzekering. Het bedrag gaat echter wel af van het eigen risico van uw patiënt, wanneer dit nog niet volledig is opgemaakt. SHO declareert onderzoeken rechtstreeks bij de zorgverzekeraar, wanneer zij vallen onder de basisverzekering en zijn aangevraagd door een (huis)arts. 

1. Bloedafname 

Bloedafname door SHO is mogelijk bij:

  • … één van onze 190 prikposten;
  • … u in de praktijk;
  • … patiënten aan huis.

SHO prikposten

SHO heeft ruim 190 prikposten in Nederland. Er is dus altijd wel een prikpost dichtbij! Uw patiënten kunnen hier met een doorverwijzing (met een formulier of via ons digitale aanvraagsysteem) terecht op vaste tijden. Een afspraak maken is niet nodig.

Bij u in de praktijk

Afhankelijk van de vraag en de grootte van uw praktijk, kunnen onze medewerkers ook één of meerdere dagdelen per week bloed afnemen of ander onderzoek uitvoeren in een aparte ruimte in uw praktijk. 

Aan huis

SHO biedt ook de mogelijkheid aan om bloed af te nemen bij minder mobiele patiënten (thuisprikken).

Uitslagen worden vrijwel altijd binnen 24 uur met u gedeeld. U kunt de uitslag vervolgens zelf op het gewenste moment delen met uw patiënt.

2. Echografie

Uniek aan het aanbod van SHO: echografie, gewoon bij u in de praktijk of op één van de locaties van SHO. Eén van onze echografisten kan op vaste dagdelen in uw praktijk echografie verzorgen. Wilt u een patiënt doorverwijzen, maar is deze niet beschikbaar op deze vaste dagdelen in uw praktijk? Dan kan de patiënt op alle andere momenten terecht bij één van de SHO-locaties in de buurt. U geeft de verwijsbrief en het aanvraagformulier mee en de patiënt belt met ons afsprakenbureau om al op korte termijn een afspraak te maken. Vrijwel altijd kunnen patiënten binnen 5 dagen terecht.

U kunt ook online een aanvraag indienen voor uw patiënt. SHO beschikt over hoogwaardige echografietoestellen die wij ook kunnen transporteren naar uw locatie.

3. Fundusfotografie 

Wanneer u een diabetespatiënt doorverwijst voor fundusfotografie, hoeft deze niet langer naar het ziekenhuis, maar kan de patiënt terecht in uw praktijk of één van de locaties van SHO bij u in de buurt. 

Fundusfotografie in uw praktijk kan vaak in dezelfde ruimte als de prikpost. Uiteraard beschikt SHO over de juiste apparatuur voor fundusfotografie en kunnen wij deze ook naar uw locatie vervoeren.

4. Biometrie-onderzoek

Ook voor diverse biometrie- en functieonderzoeken kan uw patiënt direct terecht bij één van de SHO-locaties. U kunt uw patiënten met een digitaal of papieren aanvraagformulier doorverwijzen naar SHO voor bijvoorbeeld een ambulante of 30-minuten bloeddrukmeting of longfunctieonderzoek. Met het aanvraagformulier kan uw patiënt zelf een afspraak maken bij één van de locaties.

5. Oproepdienst voor onderzoek & controles

De SHO Oproepdienst wordt door een groot aantal huisartsen gebruikt voor oproepen voor fundusonderzoek, hypertensie en CVR. Uw patiënten krijgen een schriftelijke uitnodiging met afspraak of het verzoek om zich op één van de SHO-locaties te melden. U krijgt een overzicht van de patiënten die zijn opgeroepen en bericht wanneer een patiënt niet is verschenen. De uitslagen worden door ons in uw informatiesysteem gerapporteerd. Zo nemen wij graag een gedeelte van uw zorg en administratie uit handen.  

6. Medische microbiologie

SHO heeft een uitgebreid pakket aan medisch microbiologisch onderzoek. Uniek zijn onze zelfafnamesetjes ten behoeve van SOA-onderzoeken, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een spiraal. Daardoor kan de patiënt het onderzoek thuis zelf afnemen en insturen. 

Uitslagen

Uitslagen van bloedafname, fundusfotografie, echografie en overige onderzoeken worden met u gedeeld in Diagnostiek Online. Dit is een beveiligd webplatform waar u direct uitslagen in kunt zien zodra deze door onze deskundigen zijn gevalideerd. Dit bespaart u bijvoorbeeld de moeite van het telefonisch opvragen van (spoed)uitslagen. 

U krijgt niet alleen inzicht in de tekstuele uitslag, maar ook in het beeldmateriaal van ons onderzoek. 

Ook handig voor u als huisarts...

Apparatuur van SHO

Naast onze dienstverlening kunt u als huisarts ook gratis gebruik maken van diverse POCT-apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Glucosemeters
  • CRP-meters
  • Urinestriplezers

De apparatuur wordt gratis door SHO aangeboden om uw dienstverlening zo compleet mogelijk te maken. U betaalt alleen voor aanvullende benodigdheden zoals stripjes voor de urinestriplezer die u ook bij SHO aan kunt schaffen.

Diagnostiek Online

Als huisarts kunt u ook gebruik maken van ons digitale aanvraagsysteem voor diagnostische onderzoeken, Diagnostiek Online. U dient online een aanvraag in en uw patiënt kan zonder aanvraagformulier terecht bij één van de SHO-locaties.

Diagnostisch Toetsoverleg (DTO)

SHO helpt u graag met het verbeteren van uw aanvraagbeleid. Het Diagnostisch Toetsoverleg is een moment van intervisie waarbij uw eigen aanvraaggedrag gespiegeld wordt aan dat van andere aanvragers. Op verzoek van huisartsengroepen verzorgt SHO DTO’s over vooraf afgestemde onderwerpen.

“SHO heeft hetzelfde doel als huisartsen: goede zorg, dichtbij mensen en dichtbij huis.”

- Stephan Sluimers, huisarts bij Kern Huisartsenpraktijken in Duiven

Stephan Sluijmers werkt al vele jaren samen met SHO. ‘Destijds was ik met een aantal huisartsen bezig met de opstart van een nieuw gezondheidscentrum. We wilden zoveel mogelijk diensten onder één dak aanbieden. Ook vervielen destijds de vergoedingen voor vervoer naar het ziekenhuis. Goede zorg dichtbij werd dus nog essentiëler. Omdat SHO diezelfde visie op zorg heeft als wij, gericht is op mensen en proactief meedenkt met de eerstelijnszorg, zijn we met SHO gaan samenwerken.’

Momenteel is SHO alle dagen per week op locatie bij Kern Huisartsenpraktijken in Duiven. ‘SHO  heeft hier een prikpost, verzorgt echografie en fundusfotografie. Daarnaast biedt SHO bloedprikken aan huis aan, een dienst waar wij ook wekelijks gebruik van maken, net als de POCT-apparatuur.’  

"Ik geef SHO een 8!"

Stephan is erg tevreden over de samenwerking met SHO. ‘De medewerkers van SHO zijn erg bereid om proactief mee te denken over mogelijkheden voor de eerste lijn. Ik ben lid van de Adviesraad en hoor daar niet alleen welke nieuwe ontwikkelingen er zijn, maar ik kan ook zelf wensen aandragen. Ik geef SHO een 8 en hoop nog lang samen te werken aan onze gemeenschappelijk ideaal: goede zorg dichtbij!’

Ook samenwerken met SHO? 

Bent u geïnteresseerd geraakt in de dienstverlening van SHO? Neem dan contact op via 088-9997777 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op deze pagina kunt u bekijken wie uw relatiemanager is, onze relatiemanagers zijn altijd bereikbaar voor een adviesgesprek.