Cardio-Vasculaire Risicodienst

>> Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
>> Uw afspraak
>> Hoe verloopt het onderzoek?
>> Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
>> Wat neem ik mee naar het onderzoek?
>> Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
>> Wat zijn de kosten?
>> Heeft u nog vragen?

CVR

Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
De CardioVasculaire Risicodienst (CVR-dienst) is onder andere bestemd voor patiënten met Diabetes Mellitus (suikerziekte), hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol. Uw (huis)arts heeft de zorg voor een grote groep mensen die een verhoogd risico loopt op het krijgen van hart- en vaatziekten. Dit kan het gevolg zijn van verhoogde bloedsuiker- of cholesterolwaarden en/of te hoge bloeddruk. SHO kan de controles uitvoeren voor deze patiënten. Uw (huis)arts besluit samen met u om hier gebruik van te maken. De (huis)arts houdt de leiding en het overzicht, maar besteedt een aantal onderdelen uit aan SHO. Het gaat hierbij meestal om bloedafname. Uw (huis)arts bepaalt hoe vaak u een oproep van SHO krijgt. Dit kan bijvoorbeeld elke drie maanden, tweemaal of eenmaal per jaar zijn. Deze oproep ontvangt u thuis. Hier hoeft u zelf niets voor te doen!

Uw afspraak
Wanneer er alleen bloed afgenomen hoeft te worden, dan heeft u een oproep hiervoor ontvangen. Voor bloedafname moet u een afspraak maken. 

In de andere regio’s moet u voor bloedonderzoek een afspraak maken. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak: klik hier.
Lukt dit niet of wilt u een afspraak maken voor een ander onderzoek, bel dan met 088 – 999 7777.

Klik hier voor het overzicht met de adressen van onze locaties. U kunt ook zien waar u een afspraak moet maken of waar u zonder afspraak tijdens openingstijden terecht kunt.

Voor andere onderzoeken ontvangt u een uitnodigingsbrief waarin staat waar en wanneer we u verwachten voor het onderzoek. Komt het voorgestelde tijdstip of de locatie niet uit, dan kunt u uw afspraak wijzigen door te bellen met ons afsprakenbureau 088-999 7777.

Hoe verloopt het onderzoek?
Het onderzoek vindt plaats op een van de locaties van SHO bij u in de buurt. Als dat nodig is, kan dit zelfs bij u thuis.

Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
Uw voorbereiding voor het onderzoek hangt af van het soort onderzoek waarvoor u bent uitgenodigd. U kunt op deze website de informatie over het betreffende onderzoek vinden.

Wat neem ik mee naar het onderzoek?

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • Uw uitnodigingsbrief.
  • Kijk bij de informatie over het desbetreffende onderzoek of u nog andere voorbereidingen moet treffen.


Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
Het hangt af van het onderzoek wanneer de resultaten aan uw (huis)arts worden verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.

Wat zijn de kosten?
Als de onderzoeken uitgevoerd worden binnen de ketenzorg, ontvangt u geen rekening van SHO of uw zorgverzekeraar en is het eigen risico niet van toepassing.

Valt het onderzoek niet binnen de ketenzorg? De kosten voor dit onderzoek worden dan ook vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u bij ons kostenoverzicht.

Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor patiënten. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u ons mailen via het contactformulier. U kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via 088-999 7777.

Terug naar boven