Hartfilmpje: rust-ECG

>> Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
>> Uw afspraak
>> Hoe verloopt het onderzoek?
>> Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
>> Wat neem ik mee naar het onderzoek?
>> Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
>> Wat zijn de kosten?
>> Heeft u nog vragen?

ECG

Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
Een ECG (hartfilmpje) geeft informatie over de conditie en de werking van uw hart. Het hart klopt op basis van een elektrische prikkel, die het zelf opwekt. Tijdens het onderzoek worden de elektrische stroompjes die door het hart lopen, gemeten en omgezet in een aantal grafieken.

Uw afspraak
U kunt uw afspraak plannen via ons afsprakenbureau: 088-999 7777.

Hoe verloopt het onderzoek?
Bij een rust-ECG registreren wij de elektrische hartactiviteit via plakelektroden aan uw polsen, enkels en op de borstkas. Het onderzoek is pijnloos en duurt ongeveer vijftien minuten.

Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
Het onderzoek vraagt geen speciale voorbereidingen. Wij adviseren u voor het onderzoek géén bodylotion of crème op de huid aan te brengen, anders plakken de elektroden niet. Bij haargroei op de borstkas zullen wij overtollige beharing wegscheren.


Wat neem ik mee naar het onderzoek?

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • Een lijst met de medicatie die u gebruikt.
  • De verwijsbrief of het aanvraagformulier van uw (huis)arts.


Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
De resultaten van het onderzoek worden binnen 24 uur aan uw (huis)arts verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor dit onderzoek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u bij ons kostenoverzicht.

Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor patiënten. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u ons mailen via het contactformulier. U kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via 088-999 7777.

Terug naar boven